theroutetoDamascus.reismee.nl

Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Vluchtelingenkamp aan de Syrische grens

Onze laatste boodschappen verzamelen we in een vluchtelingenkamp aan de grens met Syrië. Hier treffen we mensen die rechtstreeks uit de brandhaard in Syrië komen.

Vrijheidskonvooi

Op 15 maart hebben we met een vertegenwoordiging van The Route to Damascus deelgenomen aan het Vrijheidskonvooi. In een konvooi zijn we opgetrokken naar de Syrische grens. De bedoeling was hulpgoederen naar Syrië te brengen, maar we zijn niet toegelaten tot Syrië.

Varese en Milaan - Italië

Italië wordt het laatste land dat we aandoen alvorens de caravan naar Syrië te brengen.

Geneve - Mensenrechtenraad Verenigde Naties

Een bezoek aan Geneve, waar de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties zetelt.

Straatsburg - Basel

Onze tocht vanuit Siegburg voerde via Straatsburg naar Basel. Voor de Raad van Europa in Straatsburg was niet iedereen even blij met onze komst..

Siegburg - Duitsland

Een weekend vol activiteiten in Siegburg, waar de caravan verwelkomd wordt door de burgemeester van het stadje en diverse kunstenaars.

Parijs

Foto's van het bezoek aan Parijs: demonstraties, opname France 24 en met bezienswaardigheden.

Brussel

Op 27 november heeft de caravan The Route to Damascus voor de Syrische Ambassade gestaan en er zijn spannende gesprekken gevoerd. Op 7 december zijn wij terug gegaan naar Brussel om de caravan met spoed, wegens onrust naar een andere bestemming te brengen.

Van Amersfoort naar Amuda

Op 25/26 november heeft de caravan in Amsterdam en Amersfoort gestaan. Dit waren de laatste de bezoeken van de caravan in Nederland.

Delft..Brug naar de Vrijheid

Tijdens het festival Meet the Middle East, heeft de caravan The Route to Damascus een stop gemaakt in Delft bij Hypo de Kunst supermarkt.

Utrecht..de fakkel verlicht de weg

In Utrecht werd o p16 oktober Meshal Tammo herdacht. De caravan the Route to Damascus was daar aanwezig en heeft zich op het Domplein gevestigd.

Naar Damascus...via China en Rusland

Protest ambassade Den Haag

De Havenstad...Rotterdam

DATUM: 5 oktober van 10.30 tot 16.00 uur LOCATIE: Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40 Een caravan, beschilderd door Syrische en Nederlandse schilders, zal na de start op 15 september, een stop maken in Rotterdam. Na zijn tournee door de verschillende Europese landen, zal deze caravan uiteindelijk op 15 maart 2012 in Damascus arriveren. Onderweg worden brieven naar Syrië opgehaald en worden gesprekken gevoerd met Syriërs in diaspora en Europese burgers over de transitie naar democratie in Syrië. De caravan staat voor het stadhuis om brieven van het College van B&W, de Rotterdamse raadsleden en burgers aan Syrië op te halen.

Naar Damascus...De Start

Wij zijn 6 maanden later vanaf het startmoment in Syrië. In Den Haag, verandert vandaag de naam van het Hofplein naar: Democratieplein.

De Voorbereiding

De poster is klaar..de caravan is beschilderd. De boodschappen naar Syrie mogen komen.

De Geboorte

Een beschilderde caravan rijdt vanuit Nederland naar Damascus om persoonlijke brieven naar Syrië te brengen. We praten met de Syriers in ballingschap en preken over onze zorgen...en denken even diep na, Wat en aan wie wil ik een bericht sturen!!